Företagslån

Approva är en relativt ny aktör inom företagslån i Sverige. De startade sin verksamhet 2018 och har som mål att vara ”det självklara lånealternativet”. Detta utifrån enkel ansökan, individuell prissättning samt möjlighet till utbetalning samma dag som ansökning. Läs mer om Approva företagslån nedan.

Ett smidigare alternativ

Av vilken anledning ska företagare vända sig till Approva istället för sin företagsbank? Svaret är att Approva försöker vara ett smidigare alternativ. Detta genom att ansökan är enkel att skicka in, svar ges inom 15 minuter och pengarna kan vara på kontot direkt. Dessutom ser Approva mer på helhetsbilden av företaget än vad vissa andra långivare gör. De väljer att inte enbart fokusera på vissa nyckeltal utan sammanställer en rad olika informationskällor för att skapa en bred bild över företagets möjligheter att återbetala lånet.

Krav för att kunna ansöka om Approva Företagslån

  • Ett bolag som är registrerat i Sverige
  • Lån för aktiebolag, handelsbolag samt enskild firma
  • Personen som söker måste vara folkbokförd i Sverige
  • Personen som söker får inte ha skuld hos Kronofogden
  • Företaget ska ha F-skatt
  • Företaget ska ha god ekonomisk stabilitet (möjlighet att återbetala lånet)
  • Personen som söker behöver BankID då ansökan signeras med detta

Snabbfakta

Kreditupplysning: Bisnode
Det vanligaste är att UC används som kreditupplysningsföretag av långivare inom företagslån men Bisnode är en av de tre vanligaste alternativen.

Lånesumma: Max 300 000 kr
Approva Företagslån kan tecknas på 30 000 kr upp till 300 000 kr. Det är alltså låga belopp då många företagslån har högsta lånebelopp på ett par miljoner. Samtidigt är det olika behov och olika företag som långivarna vänder sig till. Approva ger de mindre lånen – under kortare perioder.

Amorteringstid: Max 18 månader
Den kortaste amorteringstiden som kan väljas är 2 månader och den längsta 18 månader. Även här återspeglas alltså att Approva vänder sig till de som behöver låna under en kortare tidsperiod. Det är alltid möjligt att återbetala delar av lånet, eller hela summan, i förtid utan att det uppkommer någon extra kostnad för detta.

Räntor och priser: Individuell – Fast månadsavgift
Genom att Approva företagslån har individuell prissättning är det kreditbedömningen som avgör kostnadsnivån. Det blir sedan en fast månadskostnad varje månad vilket gör det enkelt för företaget att beräkna hur mycket som kommer att betalas. Via hemsidan går det även att se exempel på hur mycket det skulle kosta att låna en specifik summa över en vald amorteringstid.