Swishlån har på senare tid fått stor uppmärksamhet som ett alternativ till traditionella banklån och andra finansiella produkter. Precis som med alla ekonomiska beslut finns det både fördelar och nackdelar med dessa lån att överväga. I denna artikel går vi igenom de viktigaste aspekterna som bör belysas, för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

5 fördelar med Swishlån

De främsta fördelarna med Swishlån är:

 

  • Bekvämligheten. Swish är en mycket populär app och betalningsmetod i vårt land. Att låna pengar på detta sätt är därför bekant för många svenskar och processen är därmed smidig.
  • Utbetalningen. En av de stora fördelarna med att låna pengar på detta sätt är den smidiga utbetalningen. I många fall kan pengarna finnas på ditt konto inom bara några minuter efter att lånet har beviljats.
  • De låga lånebeloppen. Dessa lån gör det möjligt att låna lägre belopp än vad som vanligtvis är möjligt med traditionella banklån. Därmed är det enklare att låna exakt den summa som du behöver.
  • Den minskade byråkratin. Processen är oftast enkel och involverar minimalt med pappersarbete och byråkrati. I regel kan allt skötas med hjälp av din mobil. På så vis sparar du tid och minskar din administrativa börda.
  • Flexibiliteten. Med dessa lån kan du i vissa fall välja flexibla återbetalningstider och betalningsvillkor. Du kan därmed få lättare att anpassa lånet efter din ekonomiska situation.

4 nackdelar med dessa lån

De nackdelar med dessa lån som du bör beakta inkluderar:

 

  • Höga räntor. En av de mest framstående nackdelarna med Swishlån är de höga räntorna. Detta gäller särskilt jämfört med traditionella privatlån. Därmed kan lånet bli kostsamt på lång sikt.
  • Återbetalningstider. Dessa lån måste oftast återbetalas inom en kortare tidsram. Detta kan vara en utmaning om din ekonomiska situation skulle förändras.
  • Risken för impulsiva beslut. Dessa lån erbjuder en bekvämlighet som kan leda till impulsiva beslut. Därför är det viktigt att du inte tar lån utan att först ägna tillräcklig eftertanke och planering åt beslutet.
  • Mindre belopp. De låga lånebeloppen kan även ses som en fördel. Men de begränsar också möjligheterna för större investeringar eller att betala utgifter som kan kräva en större summa pengar.