För den som är på jakt efter ett nytt elbolag finns mycket att välja bland och många av dessa har elavtal med erbjudande för nya kunder. Många erbjuder till exempel fri månadsavgift under en period men det finns även dom som erbjuder rabatt på kWh-priset. Nedan följer några tips för dig som letar efter ett förmånligt avtal.

Elavtal med erbjudande – exempel

Det finns som sagt många elbolag i Sverige och det är inte ovanligt att dom försöker locka till sig nya kunder med hjälp av erbjudanden och kampanjer. Ett elavtal med erbjudande kan se ut på olika vis – nedan följer några exempel på vad olika bolag erbjuder:

Exempel 1:

  • 9 månaders fri månadsavgift
  • 6 öre rabatt per kWh under 9 månader

Exempel 2:

  • 1 års fri månadsavgift
  • Bonustimme
  • Ingen bindningstid

Exempel 3:

  • 1 års fri månadsavgift
  • Ingen bindningstid

Informationen ovan är hämtad från tre olika elbolag som erbjuder kunder elavtal med erbjudande. Samtliga gäller för rörliga avtal och som synes finns ganska stora skillnader.

Viktigt att tänka på

Innan ett elavtal med erbjudande tecknas finns en särskilt viktig sak att kolla upp – nämligen vad som händer när tiden för erbjudandet löpt ut. Det kan, som enligt exemplen ovan, innebära en viss period med fri månadsavgift eller andra förmåner men dessa tar förr eller senare slut.

För att veta vad som kommer när perioden är över är det därmed viktigt att kolla vad ordinarie priser ligger på – för även om det finns pengar att spara just för stunden är det inte helt säkert att det är billigare i det långa loppet.

Vid byte av elavtal är det smart att läsa på så mycket som möjligt vad gäller priser och villkor. Se även till att jämföra olika leverantörer och erbjudanden för att hitta det som passar bäst för hushållet.

Tänk också på att inte bara jämföra nya potentiella elavtal med varandra utan ta även hänsyn till det nuvarande. Kanske är det så att du redan har ett förmånligt avtal men att det känns ”dåligt” till följd av dom ökade elpriserna. Det finns trots allt anledning att vara lite försiktig i tider där marknaden är osäker – så det bästa tipset är att vara noggrann med jämförelserna och att inte göra något förhastat.