Nya tips inom privatekonomi

Genom att se över sparande, lån och konsumtionsmönster går det att spara stora summor varje år. En webbportal som ger tydliga tips inom området är allapengar.se. En portal med målet att besökarna ska få en bättre privatekonomi – inom flera olika områden.

Spara – Många bäckar små…

En av kategorierna på Allapengar.se är ”Spara”. Här presenteras artiklar kring hur pengar kan sparas i vardagen. Detta med allt från snabba listor som ”300 sätt att spara pengar” till djupare artiklar inom specifika områden så som ”Gratis Bredband – Spara över 7000 kr per år”.

För de allra flesta är det betydligt lättare att spara pengar (dvs. dra ner på kostnader i vardagen) än att öka sina intäkter (lön och bidrag). Det är därmed enklast att börja sin ekonomiska genomgång med att dra ner på onödiga kostnader. Exempel:

  • Säga upp TV-abonnemang
  • Byta mobilabonnemang till billigare
  • Säga upp tidningar och andra prenumerationer
  • Byta elavtal
  • Alltid laga mat och ha med sig matlåda

Tjäna – Även mikroinkomster gör stor skillnad

Nästa kategori är ”Tjäna” där flera mikroinkomster presenteras. Även personer som redan har ett 100 % jobb kan nämligen utöka sin kassa via små inkomstkällor. Ett exempel är att alltid handla med cashback vid handel i E-butiker. Det betyder alltså inte att ytterligare shopping rekommenderas men när väl något behöver köpas in sker det med cashback – dvs återbetalning av en viss % av köpesumman.

Investera – Störst kategori på allapengar.se

Att se över sin ekonomi handlar om att öka intäkter och minska kostnaderna – så det blir pengar över. Pengar som därmed kan investeras och skapa avkastning. Möjligtvis är det även detta som är orsaken till att ”Investera” är den största kategorin på allapengar.se.

Här hittas exempelvis artiklar om att spara till barnen, de mest ägda aktierna i Sverige, hur Lendify fungerar samt om aktieböcker för nybörjare. Även inom denna kategori finns alltså både artiklar för ”nybörjaren” samt de som redan har investeringar inom flera olika områden.

Inspiration – Hitta mer om privatekonomi

Räcker inte den information som hittas på allapengar.se? Gå till kategorin ”Inspiration” och hitta ytterligare vägar till idéer för en förbättrad privatekonomi. I artiklar presenteras exempelvis olika finanstidningar och finanstidningar – samt vad begreppet Finfluencer egentligen står för. En mix mellan influencer och finans….