Tips till dig som letar lediga lokaler i Stockholm

Nej, att hitta lediga lokaler i Stockholm kanske inte är särskilt svårt, men att hitta rätt kan däremot kännas som ett evighetsprojekt. Läget ska vara rätt, lokalen ska ha rätt storlek och kännas rätt – och det ska inte kosta en förmögenhet att hyra den. Är du på jakt efter en lokal i Stockholm kommer här några tips att ta med på vägen.

Var ute i god tid

Att hitta lediga lokaler i Stockholm brukar som sagt inte vara några problem, utan det är att hitta rätt som är svårt. Priserna är ofta väldigt höga även för pyttesmå lokaler och dessutom är det mycket annat som ska stämma.

Därför ska man se till att ha tid på sig när man letar, så att man dels hinner kolla på flera objekt och att man dels känner att det finns tid att avvakta för att vänta in något som verkligen passar.

Har man ont om tid kan det sluta med att man tvingas välja första bästa, vilket sällan blir helt perfekt varken vad gäller pris, storlek eller läge. Så – se till att börja leta i god tid när du vet med dig att du behöver en lokal i huvudstaden.

Lista dina behov och önskemål

Förutom att vara ute i tid behöver man såklart göra klart för sig själv vad det är man letar efter. Skriv en lista över behov och önskemål – gärna i prioriterad ordning. Alltså det viktigaste först och sådant som är ett plus i kanten längst ned. Ta med dig listan när du kollar på olika objekt och sätt en bock bakom varje sak som lokalen uppfyller.

På så vis blir det enkelt att jämföra olika objekt i lugn och ro och du kan sedan väga dom olika för-, och nackdelarna mot varandra.

Ta hjälp

Det finns flera företag som förmedlar lediga lokaler i Stockholm och det kan vara värt att ha hjälp istället för att leta på egen hand. Du får då all information du behöver om olika objekt utan att behöva göra någon research på egen hand. Det gör ofta att processen går fortare och dessutom är chansen större att du hittar precis det du letar efter om du får hjälp från någon som verkligen har koll.