Finansiering

Att låna pengar till någonting är något som man kan behöva göra då och då i sitt liv, till exempel om man ska köpa en ny lägenhet eller en villa, om man ska investera i en ny bil eller kanske bara behöver ett litet ekonomiskt tillskott i plånboken inför julen. Det finns olika sorters lån som man kan ta och därtill så finns det väldigt många olika långivare att välja mellan. Om man har svårt för att välja rätt lån så kan man ta hjälp av en låneförmedlare, som Zmarta. Zmarta jämför 30 olika banker och deras lån för att hjälpa varje kund att hitta det absolut bästa lånet för just dem. Själva tjänsten är helt gratis och går väldigt snabbt, det enda man behöver göra är att skicka in en ansökan. De här stegen består själva processen av:

  • Man går in på www.zmarta.se
  • Där fyller man i och skickar in en ansökan om lån
  • Zmarta gör en kreditupplysning på kunden
  • Zmarta återkommer till kunden med svar från upp till 30 stycken olika långivare
  • Kunden väljer det bästa lånet

Steg 1 – Skicka in en låneansökan till Zmarta

Det första man gör är att gå in på Zmartas hemsida www.zmarta.se och där fyller man i en ansökan om lån direkt i formuläret. Information som man kan behöv lämna till Zmarta är till exempel hur högt lånebelopp man vill låna, vilken typ av lån man är ute efter (vilket beror på vad man ska använda pengarna till), hur lång tid man behöver för att betala tillbaka pengarna (1-15 år), vad man har för sysselsättning och hur hög inkomst man har.

Steg 2 – Zmarta gör en kreditupplysning

När man skickat in sin ansökan till Zmarta så gör de bland annat en kreditupplysning. Den görs via UC, och fördelen med att gå via en låneförmedlare är att det bara registreras en enda kreditupplysning i ens namn fastän att ansökan skickas ut till uppemot 30 olika långivare. Kreditupplysningen görs framför allt för att kontrollera så att låntagaren garanterat har de finansiella möjligheterna för att betala tillbaka lånet i tid.

Steg 3 – Besked från Zmarta

Strax därefter skickar Zmarta tillbaka ett besked på ansökan vilket inkluderar erbjudanden från de långivare som är villiga att låna ut sina pengar till kunden i fråga.