Lagerbolag erbjuder ett snabbspår till företagande

Lagerbolag erbjuder ett snabbspår till företagande

Ett lagerbolag är ett företag som har bildats med det enda syftet att gå till försäljning. Köpare av bolaget är en blivande företagsägare som vill ta en genväg kring byråkratin istället för att starta ett aktiebolag på traditionellt vis. Bildaren av lagerbolaget kan till exempel vara en revisionsbyrå eller redovisningsbyrå, men så behöver dock inte nödvändigtvis vara fallet. Oavsett vilket rör det sig om ett aktiebolag och bolaget ska därmed följa de regler som gäller för sådana bolag.

Värt att notera när du köper ett lagerbolag är hur räkenskapsåret ser ut. Bolagets räkenskapsår börjar nämligen inte det datum då du köpte bolaget utan istället den dag då bolaget registrerades hos Bolagsverket. Därför kan det vara intressant att kolla upp vad som gäller på denna punkt, även om räkenskapsåret till syvende och sist är mest intressant ur ett redovisningsperspektiv.

Men är det egentligen bäst att starta ett eget aktiebolag från grunden eller att köpa ett färdigt lagerbolag? Detta är en väldigt vanlig fråga som vi nu kommer besvara!

Enklare att köpa ett lagerbolag än att registrera nytt bolag

När du väl har bestämt dig för att ta steget till att lämna din trygga anställning för att starta en egen verksamhet finns det mycket att tänka på. Du kan räkna med att behöva lägga ner många, många timmars arbete men även att det kommer vara roligare och mer tillfredsställande att jobba för dig själv jämfört med att vara anställd. Ett av de allra första valen du behöver göra är huruvida du ska registrera ett aktiebolag från grunden eller köpa ett färdigt lagerbolag.

Ett lagerbolag är precis vad det låter som – inte ett bolag som arbetar med lagerhållning utan ett tomt bolag helt utan verksamhet. Det enda syftet med ett sådant bolag är att det ska säljas vidare till den som vill starta ett aktiebolag men samtidigt slippa allt krångel som detta medför.

Om du snabbt och enkelt vill komma igång med ditt företagande utan all byråkrati är ett lagerbolag rätt väg att gå. Fördelarna med att göra på detta vis inkluderar:

  • Ett lagerbolag kan liknas vid ett nyckelfärdig hus.
  • Det går snabbare och enklare att starta bolaget.
  • Du slipper krångla med uppstarten av bolaget.

Vill du veta mer om fördelarna med lagerbolag? Besök https://www.bolagsspecialisten.se/lagerbolag/.