En anledning till att börja studera kan vara att förbättra sin ekonomiska situation. Du kanske vill bli befordrad, byta karriär eller få ett chefsjobb? Det viktiga är att ha ett mål och en utstuderad plan innan du bestämmer dig för vilken väg som är rätt för dig.

Börja med att se över kursen eller utbildningens utformning i förhållande till din livssituation. Kan du studera på dagtid eller måste det vara en kvällskurs? Har du möjlighet att studera på annan ort eller kan du studera på distans? Är utbildningen kostnadsfri eller krävs en kursavgift? Kom ihåg att en utbildning nästan alltid är en bra investering, både när det gäller tid och pengar.

Studera samtidigt som du jobbar

En stor fördel med distansutbildning är att det finns goda möjligheter till att jobba samtidigt som du studerar. Du behöver inte tänka på att behöva vara på en specifik plats vissa tider, så om du känner att det finns tid och utrymme, så kan du studera efter arbetstid. Du lägger upp din egen studieplan och schema, och slipper förhålla dig till deadlines för exempelvis redovisningar eller projektavstämningar.

Studera på distans och välj din egen studietakt

En annan fördel med distansutbildning är att du kan välja din egen studietakt. Du kan genomföra kursen hur snabbt eller långsamt du vill, beroende på hur ditt liv i övrigt är utformat. Du sparar också pengar på att slippa flytta eller pendla. Om du har ett jobb vid sidan av din utbildning kan du själv planera in din studietid utefter hur hög eller låg arbetsbelastning du har på jobbet.

Kom ihåg att självdisciplin och motivation är nycklarna för att lyckas med distansstudier! Det är lätt att skjuta upp något som inte har en deadline i oändlighet. Om pengar driver dig att lyckas, kan du räkna ut vad din tid är värd i rena pengar, och på så sätt se svart på vitt vad du tjänar på att genomföra utbildningen så snabbt du kan. Glöm inte att räkna med löneökningen som kommer med ditt eventuella nya jobb! Lycka till med dina studier!